Finestra i escut de can Pitu Riera (Mercè, 2)
Sant Julià de Vilatorta

Carrer de la Mercè, 2

Estructural
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'una finestra i l'escut de la casa situada al carrer de la Mercè núm. 2, realitzats amb pedra sorrenca d'origen local. L'edifici és de planta rectangular, entre mitgeres, i consta de planta baixa i dos pisos, amb la façana arrebossada i pintada, i amb obertures formades per finestres emmarcades amb carreus de pedra.
    La finestra, situada al primer pis, està formada per una llinda monolítica, que recau sobre un seguit de carreus regulars, ben escairats, que reforcen l'obertura de la finestra, i que romanen a la vista per sobre de l'arrebossat del parament de color blanc.
    L'escut està situat sobre el portal d'entrada a la casa. És un escut quadrilong triangular amb unes tisores al mig, l'emblema dels sastres.

-GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1986). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Sant Julià de Vilatorta).
    -H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2010). Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic. POUM. Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. Sant Julià de Vilatorta.