Finestra de Vila-rasa
Sant Boi de Lluçanès

Masia de Vila-rasa. Sector oest del terme municipal
    A 1000 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 12'650

Estructural
    Jordi Compte i Marta Homs

La finestra de Vila-rasa es troba situada a la façana principal de la masia, al nivell de primer pis, sobre el portal d'arc de mig punt adovellat i sota el matacà. Es tracta d'una finestra ricament treballada que presenta una magnífica decoració. És una finestra d'arc conopial trevolat, amb tres nivells de gradació de motllures i sòcol treballat. Presenta ampit de pedra desgastat i està coronada per un guardapols motllurat que presenta una decoració, a la part interior, de cordó i nusos. Els dos extrems dels guardapols queden rematats per dues terminacions en relleu decorades i molt erosionades que no permeten definir el motiu. Els angles que hi ha entre la finestra i el guardapols també es troben decorats i presenten dues escenes esculpides en baix relleu: l'angle esquerra presenta dos animals i una branca vegetal (podria ser una escena de caça ja que un dels animals sembla ser un gos); l'angle de la dreta presenta també dos animals, un és una serp i l'altra sembla un lleó rampant.