Filatures Roca Umbert
Sant Feliu de Codines

C. Mossèn Josep Rossell / Pl. 1 d'octubre de 2017

Algunes parts presenten cert estat de deteriorament.
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Conjunt industrial de planta rectangular formada per un soterrani, una planta baixa i un pis amb coberta lleugera a dues aigües, i carener paral·lel a la façana longitudinal. Tot l'edifici té un aire i estil monumental que destaca en el conjunt de la trama urbana.

L’estructura general de l'edifici és de pilastres de maó ceràmic vist. Aquestes pilastres ordenen la façana generant una sèrie d’arcs de mig punt de doble alçada, que inclouen dins els portals i les finestres. Destaca especial la composició de la planta superior en arc de mig punt contenint dues finestres i un ull de bou al mig cobert amb un arc de maó. El lateral sud-est té la mateixa composició, i el lateral nord-oest és cec.

Edifici destinat a fàbrica, construït a inicis del segle XX per a la indústria tèxtil. L’edifici el va promoure Enric Umbert Corderas, alcalde de Sant Feliu.

- MASNOU, N. (2001). El patrimoni industrial del Vallès Oriental. Granollers: Consell Comarcal del Vallès Oriental.