Festes del barri de La Verneda
Sant Adrià de Besòs

Barcelonès
    Barri de La Verneda

XX-XXI
    Jordi Montlló Bolart

El barri de La Verneda celebra cada any unes jornades de festa pròpia organitzada pels veïns i veïnes del barri: les Festes de la Via Trajana i les Festes de Monsolís. El sector de Via Trajana del barri fa la seva pròpia festa a principis de juliol i inclou tot un ventall d'activitats lúdiques adreçades a totes les edats: correfoc, futbol, inflables, xocolatada popular, karaoke, masterclass de zumba, jocs de taula, discomòbil són només algunes de les propostes. S'inicien amb la lectura oficial del Pregó i una comissió de festes n'és l'encarregada de que tot rutlli a la perfecció.

Sant Adrià de Besòs consta de sis barris diferenciats: al marge esquerre del riu Besòs trobem Sant Adrià nord i el barri de Sant Joan Baptista. Al marge dret La Verneda, La Catalana, El Besòs i La Mina. Així doncs, durant les festes de cada barri (que en moltes ocasions coincideixen entre elles) les diferents associacions de veïns i veïnes organitzen pels carrers de la seva zona activitats de caràcter lúdic i cultural.

Les primeres dades sobre la celebració de les festes de la Verneda es remunten a finals de la dècada del 1940. Eren organitzades per una comissió de festes que agrupava als habitants de la barriada i tenien un caràcter local, amb la participació dels veïns de la zona.