Festes de Sant Nicolau i de Santa Llúcia
La Palma de Cervelló

Pels carrers del nucli antic de la Palma de Cervelló i masies pròximes.

Aquesta festa ja no es realitza.
    Sense accés
    Josep Anton Pérez

En dos caps de setmanes següents al dia de Sant Nicolau (6 de desembre) i de Santa Llúcia (13 de desembre), es celebrava una festa consistent en que alguns nens i nenes del poble, separats per sexes i disfressats, anessin a cantar per les cases del poble. Aquesta manifestació festiva que recorda en certa manera a les caramelles, consistia, concretament, en que en el cap de setmana següent a Sant Nicolau, un grup de nens, amb un d'ells disfressat de bisbe i dos d'escolans, anaven pel poble cantant l'himne de Sant Nicolau (goigs de Sant Nicolau). En el cap de setmana següent, posterior a Santa Llúcia, un grup de nenes, amb una vestida de Santa Llúcia (amb una túnica, corona i capa), amb una copa amb dos ulls enganxats i una palma, i dues nenes vestides d'àngels, amb una corona, cantaven l'himne a Santa Llúcia (goigs de Santa Llúcia). A les cases els premiaven amb la donació de diners o fruita i altres productes del camp.

Segons la informació proporcionada pels veïns, aquest acte es va dur a terme durant la segona meitat de segle XX.