Festa Major de Santa Creu de Jutglar
Olost

Carrers de la població. Nucli urbà de Santa Creu de Jutglar. Olost

Jordi Compte i Marta Homs

La festa Major de Santa Creu de Jutglar es celebra els dies propers al 14 de setembre així com el mateix dia 14, dia de l'exaltació de la Santa Creu, en què es festegen els actes de caràcter més tradicional. Durant els dies de la festa Major s'organitzen diferents activitats de tipus lúdiques de caràcter cultural, esportiu o musical com caminades, dinar popular, ball, espectacles infantils, xocolatada popular, el correfoc amb els Cremats d'Olost, etc. que varien en funció de la programació de cada any. El dia 14, dia de la festa Major, a les 12h del migdia es celebra l'Ofici Solemne i a la tarda-vespre hi acostuma a haver-hi sardanes i ball de festa Major.

El dia 11 de setembre, diada nacional de Catalunya, s'engloba dins la programació de la festa Major de Santa Creu. Aquest dia es fa un dinar popular on participen veïns del poble.