Festa Major de Sant Andreu d'Oristà
Oristà

Carrers de la població. Nucli urbà d'Oristà. Oristà

Bona assistència de públic.
    Jordi Compte i Marta Homs

La festa Major de Sant Andreu d'Oristà es celebra el cap de setmana proper al dia del patró de la parròquia, així com el mateix dia 30 de novembre, sant Andreu, en què es festegen els actes de caràcter més tradicional. El dia 30 a les dotze del migdia es celebra la missa solemne a l'església parroquial de Sant Andreu d'Oristà amb la participació dels cantador i cantadores d'Oristà i en sortir hi ha la ja tradicional rifa de pernils. Depenen del dia en què s'escaigui el dia de la festa de la patrona, festiu o no, variaran els actes programats a la tarda. Així mateix hi ha un seguit d'activitats que acompanyen el cap de setmana proper a la festa Major que varien cada any en funció de la seva programació: ball de festa Major, concerts, actuació de bastoners de poblacions veïnes, activitats lúdiques i infantils, jocs de cucanya, partits de futbol, concerts, etc.