Festa Major de les Pinedes d'Armengol
La Torre de Claramunt

Pinedes d'Armengol (08789 La Torre de Claramunt)
    A la plaça del Centre Social i instal·lacions esportives de Pinedes d'Armengol

Raquel Valdenebro Manrique

Aquesta festivitat es celebra el segon cap de setmana d'Agost, fent-lo coincidir amb el cap de setmana següent a la festa de Vilanova d'Espoia i una setmana abans de la festa de Capellades. La durada de la festa és la de dos dies, normalment el dissabte i diumenge, tot que en ocasions pot haver-hi algun acte que s'estengui en algun dia proper. L'organització corre a càrrec de la Comissió de Festes de les Pinedes de l'Armengol. Les activitats acostumen a ser de caire esportiu durant el matí del dissabte i diumenge. A la tarda s'organitzen activitats lúdiques infantils, pallassos, i altres espectacles, i la nit del dissabte s'organitza un ball a la plaça del Centre Social. El diumenge al vespre la festa conclou amb una cantada d'havaneres i rom cremat.

La Festa Major de Pinedes d'Armengol s'organitza des de l'any 1995 com a iniciativa de la Comissió de Festa constituïda en aquest nucli. La Festa Major s'ha organitzat sempre a l'entorn del Centre Social i les seves instal·lacions esportives. Els darrers anys s'intenta diversificar els indrets de convocatòria dels actes incloent la plaça de l'Univers i el sector més antic de la Urbanització.