Festa de Santa Magdalena
Rupit i Pruit

Santa Magdalena - Rupit
    A l'ermita de Santa Magdalena

Religiós/Cultural
    Adriana Geladó Prat

La Festa de Santa Magdalena es celebra anualment el dissabte més proper a la diada de la santa, el 22 de juliol. Els actes consisteixen en una missa solemne a l’ermita de Santa Magdalena de Rupit, seguida de coca i xocolata per a tothom. La festa està organitzada per l’ajuntament.

La imatge ha estat cedida per l'ajuntament de Rupit i Pruit.

Antigament, mitja hora després de la sortida del sol del dia 22, es celebrava una missa cantada i, a la tarda, completes. També s’hi feia una pregària el dilluns de l’aplec de Montdois, quan la comitiva tornava del santuari cap a Rupit (Banús, 1986: 75). L'aplec havia estat organitzat per l’associació Amics de Rupit, entitat que promogué la restauració de l’ermita als anys 70 del segle XX. Més recentment, aquest acte es va reconvertir en l’actual festa.

Font: informació oral del sr. Quim Marsal [Entrevista: 12-03-2021].