Festa de Sant Nicolau/Festa Major Petita
Canyelles

Nucli antic de Canyelles.

Josep Anton Pérez

Els actes més destacats que conformen aquesta festa són l'ofici solemne de festa major com acte religiós; com actes populars, un dels més tradicionals era el campionat de "Truc" que ja no es fa, la botifarrada popular, els balls de festa major, el teatre, les excursions i una cercavila representen els actes més interessants.

El contingut d'aquesta fitxa ha estat possible gràcies als testimonis orals directes dels senyors Marcel Bertran i Tonet Hill.

Festa de Sant Nicolau Tolentino celebrada al 10 de setembre. Tradicionalment s'iniciava la festa amb una missa cantada o ofici solemne. Cada altar de l'església tenia una persona encarregada del seu manteniment i embelliment anomenat administrador. Es feien balls de gralles i es subhastaven coques. És una festa que coincideix amb la verema i la gent no feia un seguiment massiu. Per això ha estat una festa que ha tingut alts i baixos en la seva celebració. Es deixà de celebrar durant la Guerra Civil.