Festa de Sant Corneli
Collbató

Collbató
    Església

XVIII-XXI
    Assumpta Muset Pons

Sant Corneli és la diada patronal de Collbató. Té lloc el 16 de setembre i des de fa anys s'aprofita per homenatjar els avis i les àvies. Es fa una missa solemne, durant la qual es canten els goigs del Sant, després hi ha una actuació cultural i un dinar en honor de les persones grans.

La festa de Sant Corneli se celebra des de temps immemorial. Aquest dia no es pot treballar i és obligat anar a missa. També havia estat la festa major, però a la dècada de 1970 va ser traspassada al darrer cap de setmana d'agost, deixant per a la diada patronal l'esmentat homenatge.
    Històricament, els esdeveniments més importants, com les benediccions de les campanes, la portada de l'aigua o l'homenatge al mestre Vives, es feien coincidir amb la diada de Sant Corneli

CODINA, Jaume, Josep MORAN i Mercè RENOM (Int.) (1992), El Baix Llobregat el 1789. Respostes al qüestionari de Francisco de Zamora, Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat.