Festa de la Cirera
Santa Coloma de Cervelló

Nucli urbà de Santa Coloma de Cervello
    Al centre, a l'entorn del de la Plaça del Pi Tallat.

Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

La Festa de la Cirera arrencà l'any 1986 gràcies a l'esforç d'un grup de pagesos i pageses que, amb la intenció de reivindicar la importància de la seva feina, van decidir fer una mostra dels seus productes, amb la cirera com a protagonista. Amb el pas dels anys aquesta festa s'ha anat diversificant i, mantenint la Mostra de la Cirera com a punt central, hi ha afegit altres actes festius i tradicionals. Se celebra entre finals de maig i principis de juny de cada any, i el 2019 se n'ha celebrat la 34a edició. A banda de la venda i degustació de cireres i altres productes agrícoles, al voltant de la festa es generen tota una sèrie d'actes paral·lels que van des del concurs de cartells de la Festa a exposicions, Gastronomia km 0, collida i tast de cireres, tallers familiars, etc. És una festa en la que hi estan representades totes les barriades del poble a través de la presència de les seves associacions en parades al carrer.