Feixes de les Gunyoles
Avinyonet del Penedès

LES GUNYOLES - 08792 AVINYONET DEL PENEDÈS.
    Al peu de la serra de les Gunyoles

J.M. Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

Es tracta d'un conjunt de feixes per al conreu de vinya que hi ha a l'indret conegut com a Serra de les Gunyoles, en el seu vessant nord, per sota del camí de pas de l'antiga carrerada. És una zona amb pendent pronunciada, que requeria un aprofitament acurat, i molt probablement afegir terra pel cultiu dels ceps. Hi han crescut els pins.

En altres temps la terra de conreu era "mimada". Tan era així que fins i tot els límits i marges que la delimitaven eren construïts amb parets de pedra. Això els permetia aprofitar la terra fins a la seva mínima expressió. En el cas d'aquestes feixes, segurament es van aprofitar antigues pedreres per, afegint terra pel conreu, conrear vinya. Això va fer el Sr. Vendrell de Les Gunyoles (Informació oral de Matilde Vendrell, juliol 2002).

Informació oral de Matilde Vendrell, juliol 2002.