Fassina de ca l'Olivé
Sant Quintí de Mediona

Avinguda Montserrat

Manca de manteniment
    Maria Camp

Conjunt fabril situat al costat del rec de Dalt, per aprofitar-ne l'aigua. Consta d'un edifici central ampliat modernament, amb una xemenia adjacent i altres instal·lacions modernes destinades a l'elaboració del producte. L'element més destacable és la xemeneia, de maó, de tipus salomònic (cargolada sobre ella mateixa), alçada damunt una base quadrada. Està coronada amb elements decoratius amb maó.

La família Olivé va construir aquesta fassina durant la primera meitat del segle XX. L'any 1931 hi treballava Alexandre Olivé i Baucells. L'empresa s'ha anat consolidant al llarg de segle, i actualment subministra el seu producte a importants fabricants de licors. Al llarg del segle XIX la proliferació de destil·leries va ser molt important a llocs com Reus, Mataró, Vilanova i Vilafranca, i se sap que a Sant Quintí l'any 1838 n'hi havia dues i se'n crearen dues més les últimes dècades del XIX.

ARGEMÍ, Xavier; SADURNÍ, M. Teresa; SERRA, Joan: Sant Quintí de Mediona. Sant Quintí de Mediona, 1999, pp.154-155