Fanal d'acetilè
Vallirana

Carrer Major, 327-329
    A l'inici del passatge lateral del costat de l'ajuntament

Ajuntament de Vallirana
    Adriana Geladó Prat

Fanal hexagonal amb estructura de ferro i coberta de barret. Mitjançant una barra de ferro ornamentada s'encasta a la paret lateral de la casa número 327, en el passatge lateral del costat de l'ajuntament. Al seu costat hi ha una placa de marbre actualment degradada, amb una inscripció referent al fanal elaborada per l'ajuntament de Vallirana i l'Associació d'Amics de Vallirana. Porta la data del 26 de maig del 1985.

La instal·lació dels fanals d'acetilè, que proporcionaven enllumenat de gas al municipi, es dugué a terme a Vallirana l'any 1898. La placa commemorativa és de l'any 1985.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 53. RICH LLORENS, Judit (2015). Inventari del Patrimoni Cultural de Vallirana. Treball de pràctiques UAB / Ajuntament de Vallirana. SAURET I CATASUS, Jaume; GONZÁLEZ MORENO-NAVARRO, Manuel (1989). Vallirana. Dades històriques (904-1900). Homes, fets i gents. Vallirana: Amics de Vallirana, p. 22, 335-336, 340, 343-345.