Família universal
Santa Perpètua de Mogoda

Anna Riverola i Garcia
    Bé catalogat, Ajuntament Santa Perpètua Mogoda
    Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda
    Goretti Vila i Fàbregas

Família universal és un grup escultòric que trobem situat al Parc de la Ribera. Aquest parc es troba tan a la riba dreta com a l'esquerra de la Riera de Caldes. El tram on s'ubiquen les escultures s'ubica a l'extrem sud de dit Parc, just a tocar la Florida. Queda delimitat al sud pel barri de la Florida, a llevant per la Riera de Caldes, a ponent per la carretera de Barcelona a Puigcerdà i al nord per la via del tren.
    Aquest grup escultòric està basat en el següent principi: "L'energia ni es crea ni es destrueix, tan sols es transforma" (Albert Einsten). L'essència de la proposta és el principi de la conservació i de la reutilització dels materials amb una intenció estètica i comunicativa, per tal de donar-los un altre valor i un nou ús. Així ens trobem amb la transformació de l'energia d'un arbre en un pal de la llum (usat i desestimat per a la seva reutilització), i amb la transformació del pal en un grup escultòric. La reutilització del pal de la llum té la intenció de perllongar la seva vida mitjançant l'art a nivell testimonial o metafòric i homenatjar la família universal, com a símbol de continuïtat de tot allò que existeix.
    Mides: 90 x 85 x 380 cm
    Material: fusta reciclada

Parc de la Ribera. III Concurs d'Escultures a l'Aire lliure, juliol de 1998.

Postals. Santa Perpètua de Mogoda. Parc escultòric. Un passeig per conèixer les escultures del municipi. Edita: Servei de Cultura - Patronat Granja Soldevila - Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, 2003.