Faig de Cortils
Tavertet

Espècimen botànic
    Xarxa natura 2000
    Àrea especial de conservació
    Es troba al PEIN del Collsacabra.
    Virgínia Cepero González

Exemplar de faig (Fagus sylvatica) situat al davant de la balma de Cortils, a migdia del Puig de Cortils.

És un arbre de grans dimensions, amb una capçada arrodonida que sobresurt per sobre del nivell del cingle.

És un dels arbres més monumentals del Collsacabra.

SANGLAS i PUIGFERRER, J. (2008) “Els arbres del terme de Tavertet”. Els Cingles de Collsacabra, núm. 60. Tavertet: Amics dels Cingles de Collsacabra, p. 2-4.

SEVILLA, R. (2002) “Arbres destacables de Tavertet”. Els Cingles de Collsacabra, núm. 47. Tavertet: Amics dels Cingles de Collsacabra, p. 22-25.