Façana, carrer Germans Bach, 35
Sant Esteve Sesrovires

Carrer Germans Bach, núm. 35.

Regular
    Presenta escrostonament en el revestiment de façana que dificulten el reconeixement de la seva possible pintura ornamental.
    6043028DF0964S
    Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

Façana d'edifici d'habitatge unifamiliar entre mitgeres. Les característiques constructives i formals d'aquesta façana fan que esdevingui un element arquitectònic a considerar. Casa d'estil popular de planta baixa i planta principal, bastida durant el segle XIX a peu de l'antic arrabal del nucli urbà, anomenat antigament carrer de l'Arrabal i catualment conegut com a carrer dels Germans Bach. La façana presenta una amplada superior a la majoria de les finques veïnes. La planta baixa disposa de dues portes d'accés i dues finestres de disseny simple i un sòcol de revestiment a tota la llargada de la façana, construït amb aplacat de pedra. La planta primera de la casa és la que presenta un tractament més singular en la seva composicio i construcció, amb dos grans balcons com a úniques obertures. El tret més característic d'aquesta façana és el tractament perimetral d'aquests balcons i el remat superior del mur de façana. Ambdós balcons disposen de marc motllurat el qual conté a la part de la llinda un element ornamental de gran singularitat que li confereix a la façana un dels seus trets més característics. Una motllura horitzontal de pedra, de banda a banda de façana, recull les lloses dels dos balcons i separa la planta baixa de la planta primera. Una segona motllura, de més relleu o volum, és construïda a nivell del forjat del sostre de la planta primera, la qual la separa de la part superior de la façana. Aquesta part superior o remat de façana, és de traçat sinuós, composada de tres trams de mur d'acabat curvilini capçats per una motllura que els ressegueix. Cada lateral d'questa composició queda limitat o definit, en els extrems de la façana, per un pilaret amb un motiu ornamental en forma de floró, que acaben de conferir al conjunt el seu aspecte singular. La façana és revestida amb estucat i acabat pintat. A planta primera i part superior, el fons de façana presenta una tonalitat ocre amb una franja lateral en vertical de tonalitat blavosa igual que l'emmarcat dels balcons.

Antigament aquesta casa era coneguda com Cal Pifarré.

Col·lecció de pintures de Salvador Codina.