En el seu moment la fàbrica va presentar un projecte d'ampliació i actualització d'instal·lacions, proposant l'enderroc de la xemeneia. La funció d'aquesta era, òbviament, expulsar els fums generats de l'extracció d'oli del granet del raïm, durant els anys 1920-30, per mitjà d'uns aparells amb moles de pedra. El producte resultant d'aquesta operació es coneixia com a "Lagrimol".
L'oli de llavors de raïm, un subproducte abundant de la vinificació, s'obté de les llavors del raïm i és ric en diversos àcids grassos com el linoleic, oleic, palmític, esteàric, linolènic i palmitoleic. Aporta una quantitat d'energia comparable a altres olis, amb uns 3.700 kilojoules per 100 grams. Destaca per la seva alta resistència a la calor, amb un punt de fum de 216 °C, que el fa ideal per a fregir. A més, gràcies al seu gust net i suau, és molt utilitzat en amanides i en la fabricació de certes margarines. En l'àmbit de la cosmètica, és apreciat per les seves propietats hidratants i és freqüent en productes de control de la humitat de la pell, així com en aromateràpia. Encara que l'oli conté antioxidants, la quantitat d'aquests pot ser menor depenent del mètode d'extracció, essent més concentrats en el vi negre. Estudis han mostrat que pot augmentar els nivells de colesterol "bo" (HDL) i reduir el "dolent" (LDL), oferint beneficis potencials per a la salut cardiovascular.
L'explotació era propietat de Francesc Font Mateu, fill del novel·lista barceloní i home de negocis Alexandre Font i Pla, qui el 1928 es construiria a l'indret de la Coma l'anomenat casal Font. L'Ajuntament i la propietat es van posar d'acord en preservar un tram de l'estructura en homenatge a part del passat industrial del poble.
L’ús del castell com a pedrera des de la seva destrucció per la Guerra de Successió ha estat un procés habitual al poble davant de noves construccions. També va ser el cas d’un dels edificis de la Fàbrica dels Olis, on les restes de les torres van ser reconvertits a principis del segle XX (al voltant de l'any 1906) en el sòcol de l'antic bar de l'Estació, que també funcionava com a habitatge i fàbrica d'olis.