Estendard de Santa Bàrbara
Cercs

A l'església de Sant Corneli.

requeriria ser netejat i conservat en un lloc més adient.
    Ajuntament de Cercs. Ctra. de Ribes, 20. 08698 Cercs
    Sara Simon Vilardaga

Penó o estendard dels miners de Sant Corneli dedicat a Santa Bàrbara patrona dels miners. Es tracta d'un panó fet de tela vermella (segurament domàs grana) amb la figura de la patrona en la part central damunt d'una tela blanca, la imatge de la Santa Bàrbara junt amb altres elements ornamentals de la peça són brodades, a més de la inscripció a la part superior “A Sta. Barbara” i a la part inferior “Los mineros de S. Cornelio”. L'estandard compta amb més complements decoratius. El suport de la peça és de barra vertical i travesser de fusta, coronat per una creu.

Segons expliquen el penó era emprat en les processons del dia de Santa Bàrbara, encara que també era utilitzat en altres celebracions religioses.