Estendard de l'"Orfeó del Casino de la Bauma"
Castellbell i el Vilar

C. de Joaquim Borràs, 40

Ajuntament (C. de Joaquim Borràs, 40 - 08296 Castellbell i el Vilar)
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Brodat metàl·lic daurat, on hi figura un grup que representa la indústria, l'agricultura i la ciencia, l'escut de Castellbell i el Vilar i les muntanyes de Montserrat, combinat amb les quatre barres. Al damunt de l'estendard hi ha una arpa que sobresurt d'unes fulles i flors.
    Aquest estendard es treia al carrer el dia de Pasqua per presidir el cor de Caramelles del Casino i rivalitzava amb els cors de la Sociedad Coral La Unión, de la sala de baix, al mateix barri de la Bauma.

Fou confeccionat per la casa P. Jorba i Fills de Manresa, l'any 1911 per encàrrec del fabricant Joan Vial i Solsona, amo d'una de les fàbriques de la Bauma i un dels promotors del Casino.
    La inauguració oficial fou l'any 1911; la primera visita es va fer a la Moreneta, el 23 d'abril. Els components de la Junta i altres socis van pujar amb el Cremallera. Després de l'acte oficial es va fer un dinar a l'hotel Perelló i Busquets.
    L'any 1993, després d'estar molt de temps en un estoig de fusta en una habitació de nom "La Secretaria", seguint les indicacions de l'article 27 del reglament intern es traspassa la custòdia a l'Ajuntament.

GORDI, Rosa (2008). Els estendards del Casino de la Bauma; dins El Brogit. Periòdic informatiu de Castellbell i El Vilar, 322, abril de 2008, pp. 14 i 15.
    J.M.Ll [Joan Masats Llover] (1993). L'estendard del Casino de La Bauma serà custodiat a l'Ajuntament; dins El Brogit, 161, novembre de 1993, pp. 3 -5.