Estela funerària
Santa Margarida de Montbui

Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia (C/Dr. Joan Mercader s/n 08700 Igualada)

XII-XIII
    Molt erosionada
    Legal i física
    Raquel Valdenebro Manrique

Estela discoïdal de pedra amb base trapezoïdal i cap circular. Les seves mides són 91 x 34 x 20 cm. Compta amb una ornamentació a que omple el cap circular per un dels seus costats. Com a element decoratiu s'ha esculpit una creu grega actualment molt erosionada.

Es conserva al Museu de la Pell d'Igualda i Comarcal de l'Anoia. La seva procedència és desconeguda tot i que podria tenir a veure amb el conjunt monumental de la Tossa amb una datació medieval.

AMENÓS I ROCA Amadeu (1948) "el abad-Obispo Oliva y los castillos de Montbui y Tous" Vida. Núm. 28. pàg.3 AMENÓS I ROCA Amadeu (1923) "El nom de Montbuy i posicions del poble". L'eco d'Igualada núm. 116. (27 de gener de 1923) pàg. 26. AMENÓS I ROCA Amadeu (1949) "Notes històriques del castell i el poble de Santa Margarida". Rectorologio de Santa Maria de Igualada y otras obras. Pàg. 129-163.