Estació del ferrocarril
Centelles

Eclecticisme
    Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Edifici rectangular de planta baixa, primer pis i golfes. Estació tipus com moltes construïdes a la mateixa època està pintada amb els colors vermell i blanc típics la línia de rodalies. A la planta baixa té tres obertures de la mateixa mida, una s'utilitza com accés i les altres com a grans finestrals. Al primer pis té tres finestres per banda i una altra a cada banda lateral. A cada banda de les golfes també hi ha una petita obertura circular. La coberta és de teula àrab a dues vessants.

L'estació actual va ser construïda en 1967.

El traçat de la lína de Barcelona a Puigcerdà, fou dissenyat per Idefons Cerdà, fill i personatge il·lustre de la vila de Centelles. A finals del segles XIX, concretament el fou de juliol de 1875 fou inaugurada la línia. El tren fou utilitzat en primer instància per les famíles burgeses de Barcelona que feien estiuig a la comarca d'Osona i en aquest cas concret a Centelles.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.