Estació de la Renfe
Gualba

Barri de l'Estació
    Prop de Gualba de Baix

Eclecticisme
    P. Barbado. OPC

Edifici de planta rectangular cobert per un terrat reseguit per un carener paral·lel i un ràfec suportat per vigues decorades. Es tracta d'una construcció feta en maó, ressaltant obertures i elements decoratius en color blanc, així com les cantonades, que apareixen reforçades amb carreus de mida regular i ben disposats, també pintats en blanc. Compta amb planta baixa i primer pis. Es troba encarat al sud, de cara a les vies del ferrocarril. S'obre a nivell de planta baixa amb un seguit de quatre portals. A nivell de primer pis, les obertures de la planta baixa es corresponen amb finestrals rectangulars. Com a element decoratiu comú a totes les obertures destaca un sobreafegit en forma de guardapols que ressegueix la part superior i els laterals del perímetre exterior de les obertures. Portes i finestrals són acabades a la part superior amb un arc molt rebaixat. Exteriorment, una faixa motllurada horitzontal separa els dos pisos. Les façanes laterals tenen 3 finestres, 2 al primer pis i 1 al segon. A la façana posterior s'observen les obertures a nivell de planta baixa, que era per on accedien els passatgers a l'interior de l'estació i a les vies.

El tren arriba a Gualba a l'any 1860.