Espai Lorca
Ripollet

XX-XXI
    Pintura de les lletres desgastades, vinil en part desenganxat i brutícia general.
    Ajuntament de Ripollet
    Taula de Patrimoni Moble

Es tracta d'un monòlit amb una placa de marbre amb fons de pissarra i base de pedra i ciment. 1 x 1 x 1 m. A la placa hi ha una inscripció: "Homenatge de l'A.V. Can Vargas, 122 a F. Garcia Lorca en el centenari del seu neixement". La data que apareix a la placa és 7-6-1998.

Al mateix espai hi ha un faristol de ferro amb imprimació i pintat, amb un vinil enganxat a la part frontal. Hi ha una llegenda en commemoració al vuitantè aniversari de la seva mort: "El poble de Ripollet a Federico García Lorca, poeta, dramaturg i símbol universal de les llibertats assassinat pel feixisme ara fa vuitanta anys. Amb la seva obra, Lorca connecta el passat ancestral amb el futur mitjançant la cultura popular. Desembre 2016".

Es tracta de dos elements vinculats per la memòria al poeta García Lorca, però ubicats en dos moments diferents.