Església del Col·legi dels Escolapis
Moià

BCIL núm. Catàleg 811-I
    Si, IPA nº 66, ACCN16734
    Escoles Pies - Av. Escola Pia, 15 08180 Moià
    Cristina Casinos

L'església barroca dels Escolapis està al costat del gran casal que aquest orde té dins el nucli urbà de Moià. És una església d'una sola nau, molt espaiosa. La façana presenta abundant decoració vegetal de grotesc i garlandes.
    La portalada del sud-est està coronada per una fornícula amb una imatge de Sant Antoni de Pàdua feta després de la guerra ja que l'original va ser profanada. L'interior de la capella rep la seva llum per un òcul circular col·locat a la part superior de la façana. La coberta és a dues aigües.
    Franqueja el conjunt una torre-campanar d'estil barroc tardà molt senzill.

A l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya és denominada: Església del convent escola dels Escolapis.
    L'altar actual és de 1960.

No va ser totalment acabada fins a l'any 1750. Ha sofert diverses profanacions en èpoques de guerra i l'interior va ser reconstruït després de la Guerra Civil. No conserva cap peça anterior a aquesta data. Actualment serveix com a església del col·legi.

Gamundi-Pallàs (1982); Servei del Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Barcelona. Barcelona.
    Hernández i Herrero, G (2008); Resposta de petició R/N: 421K 102 GH/tt. Direcció General de Patrimoni Cultural. Servei d'Arqueologia i Paleontologia. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya. Barcelona.