Escuts heràldics de la Torre del Veguer
Sant Pere de Ribes

National Monument Record
    Commemoratiu
    BCIN. Decret 571/63 del Ministeri d'Educació.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Al casal de la Torre del Veguer s'hi conserven dos escuts heràldics, un situat sobre el portal principal i l'altre sobre d'un finestral. El primer és fet de marbre amb un camper dividit en dues parts: al flanc de la dreta hi ha representada una carpa, mentre que a l'altra hi ha un lleó rampant. El segon escut està situat sobre el finestral del primer pis de la torre, i està tallat en alt relleu sobre la llinda de pedra. El camper està representat amb un ceptre inclinat amb un ocell a cada punta, i a l'altre costat cinc fulles de parra. El camper està rematat per un elm de cavaller envoltat de motius vegetals.

L'escut de marbre es correspon amb l'escut d'armes dels Avinyó, que van residir a la Torre del Veguer des del segle XIV. El segon escut podria correspondre's amb el de la família Desmassieres, comtes de Torralba i marquesos de Montellà, que van ser-ne propietaris entre els segles XVII i XIX.