Escut heràldic de L'Abadal
Avinyó

Commemoratiu
    si, IPA
    SAT Can Horta C/ Convent, 20 08251 - Santpedor
    Marc Cucurella Pinilla

Escut heràldic de la familia Abadal, situat al carreu de l'entrada principal que fa de clau de volta. Es tracta d'un escut on hi ha inserides tres lletres lligades entre elles: la A que sobresurt, lligada amb una M; provinent amb tota seguretat de M(as) A(badal). Lligant tot el conjunt trobem a una S invertida, desconeixent-ne el significat.

L'escut és BCIN ja que, com diu el decret 571/63, de 14 de març de 1963, del Ministerio de Educación sobre "Protección de escudos, emblemas, piedras heráldicas, rollos de justicia, cruces de término y similares", qualsevol d'aquests elements que tingui més de cent anys ha de ser considerat Bé Cultural d'Interès Nacional.

La masia és una de les més antigues del terme i de la casa va sorgir un conegut llinatge català: els Abadals, una branca dels quals és propietària del Mas Pradell d'Osona. En el fogatge de l'any 1553 s'esmenta a "Jaume Abadall" com a batlle del terme d'Avinyó i també com a primer de la llista dels focs. Al segle XVIII la família Abadal féu una escampada de cabalers per moltes masies veïnes.

- CAMPS, Joaquim (1965). Les Cases Pairals Catalanes, Ed. Destino, Vitoria. - Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. (08-11-1989), núm. 1216, Generalitat de Catalunya, Barcelona - IGLESIAS, Josep (1979). El Fogatge de 1553, Ed. Fundació Vives i Casajuana, Barcelona.