Escut de Villar
Sant Feliu de Codines

Masia de Villar

National Monument Record
    Defensa
    BCIN. Decret 571/63 del Ministeri d'Educació
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Escut model anglès, quadrilong amb la punta aplanada i traçada en arc conopial, amb els extrems de les vores superiors en punta triangular que surten cap a fora. El timbre és un casc barrat (amb protecció per als ulls) d’orientació lateral, adornat amb llambrequins de formes vegetals entrellaçades que sortint del timbre rodegen l’escut

El camp està dividit en quatre parts. El primer quarter té una agrupació de muntanyes amb una flor de lis al capdamunt i una corona al cim. El segon, mostra tres magranes. El tercer dues faixes horitzontals i el quart tres petxines de pelegrí. [Inventari MMCX]

La informació ha estat facilitada pel Sr. Francesc Garriga.

El casal era propietat dels cavallers denominats Villar o Desvillar. Al segle XVII, pel casament de Pedro de Montagut i de Vallgornera, vidu, amb Margarita Villar, el cognom familiar canviaria pel de Montagut.