Escut de la capella de Sant Gaietà
Castellterçol

Capella de Sant Gaietà
    A poca distància a l'est de la Ginebreda.

Es troba molt erosionat.
    Virgínia Cepero González

Escut de pedra situat a una llinda encastada a la façana sud de la capella de Sant Gaietà, probablement procedent d'un antic pou de glaç.
    La llinda presenta al voltant de l'escut, la següent inscripció en llatí: "BENEDICITE GELU. BENEDICITE GLACES ET FRIGUS DÑO ET NIVES DÒMINO", que és un salm que significa "Fred, gel, glaç i neu beneïu el Senyor" que fa referència a l'industria del gel. En l'escut es representa una ala de la família Sala.

Probablement l'escut procedeix d'un pou de glaç, construït al segle XVII, a l'entorn de la font de la Vinyota, moment de gran importància del comerç del glaç. Possiblement va ser col·locat a la capella l'any 1883, quan va ser restaurada.

CARRERA PUJAL, J. (1948) La vila de Castellterçol. Barcelona: Bosch.
    PLADEVALL, A. (1991). Castellterçol. Història de la vila i el seu terme. (L'entorn; 20). Barcelona: Eumo editorial.