Escultura dels donants de sang
Alpens

  Osona
  Nucli urbà. Parc Infantil del Ramal. Alpens.
  Emplaçament
  Parc infantil del Ramal

  Coordenades:

  42.11895
  2.10264
  425821
  4663373
  Número de fitxa
  08004 - 62
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Any
  2003
  Enric Pla Montferrer
  Estat de conservació
  Bo
  Caldria controlar les agressions a l'escultura
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Ornamental
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament d'Alpens, plaça Major, 15, 08587 Alpens
  Autoria de la fitxa
  Marta Homs i Jordi Compte

  L'escultura dels donants de sang es troba ubicada al parc infantil del Ramal, enfront del Casino a l'entrada del nucli d'Alpens. És una escultura de ferro oxidat de dos metres d'alçada, 50 centímetres d'amplada i quatre i mig de gruix. Està formada per dues parts de ferro que no acaben d'encaixar, simbolitzant el donant i el receptor que en unir-se formen un cor, òrgan necessari on va a parar la sang i poder continuar bategant per viure.

  A pocs metres de l'escultura hi ha diverses plaques de ferro clavades en un mur amb la llegenda 100 anys en la primera. Les cinc plaques que hi ha a la dreta, serveixen per a inscriure-hi el nom dels alpensins que arribin als 100 anys de vida. Fins al moment, dos de les cinc plaques ja tenen gravat un nom.

  Al costat de l'escultura hi ha una placa de ferro subjectada a una pedra amb la data de realització la següent inscripció: per ajudar-nos a fer seguir bategant cors, gràcies / Ajuntament d'Alpens, Associació de donants de sang d'Osona / 18 de maig de 2003.