Escultura de Zenòbia Camprubí
Malgrat de Mar

Parc de Can Campassol

Ajuntament de Malgrat. Carrer del Carme, 30. 08380 Malgrat de Mar
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Escultura situada dins l'estany de la font de Can Campassol. Es tracta d'una estàtua feta de bronze que representa a Zenòbia Camprubí. Està en actitud sedent i recolza un llibre amb les dues mans. Està asseguda sobre una pica de pedra circular d'on hi brolla aigua i recolza els peus en un bloc de pedra, ambdós fixats dins l'estany. En el pontet que hi ha davant hi ha fixada una placa metàl·lica on hi consta: ""AMB MALGRAT RELACIONO SEMPRE TOTS ELS SOMNIS ENCATATS DE LA MEVA INFÀNCIA…" ZENÒBIA CAMPRUBÍ (1887-1956)".

L'escriptora Zenòbia Camprubí i Aymar va néixer a la casa familiar d'estiueig a Malgrat l'any 1887. Des de la seva joventut va viure entre Espanya i Amèrica, on va formar-se i exercir com a mestra en diverses universitats. Des de l'any 1916 estava casada amb el poeta Juan Ramon Jiménez, amb qui van treballar junts amb nombrosos projectes, entre els que destaca la traducció de l'obra del poeta Tagore. Va morir a Puerto Rico l'any 1956. La seva casa natal, coneguda més tard com Can Campassol, va ser enderrocada fa uns anys, quedant els jardins com el parc públic, que alberga la seva escultura.

MASSONS, J.M. (2010). Història de la Vila de Malgrat de Mar. Malgrat de Mar: Ajuntament de Malgrat de Mar.