Escultura de la rotonda
Vilassar de Dalt

Rotonda de Can Maians

Josep Canals i Valls
    Ajuntament de Vilassar de Dalt (Pl. de la Vila, 1 - 08339)
    Jordi Montlló Bolart

Escultura de ferro ubicada a la rotonda de la carretera que comunica Vilassar de Dalt amb Premià de Mar. Forma abstracta formada per tubs de color vermell realitzant una mija paràbola amb una volta a mija alçada.

L'escultor Josep Canals (acs) era fill de Vilassar i havia fet vàries exposicions, sobretot d'escultures en filferro. També havia estat membre de la Junta de La Massa.

En aquesta rotonda, coneguda amb el nom de "la rotonda de la benzinera", l'Assemblea Nacional Catalana de Vilassar de Dalt, l'Onze de Setembre de 2012, va hissar un màstil amb l'estelada, que es renova cada any. El 25 d'agost de l'any 2013 també hi va instal·lar, juntament amb un seguit d'actes, una placa amb la inscripció "Municipi per a la Independència".