Escoles de Santa Creu
Olost

c. Vell, 3. Nucli urbà de Santa Creu de Jutglar. Olost

Normes subsidiàries de planejament d'Olost, 1992.
    Ajuntament d'Olost. Pl. Major, 1. 08516. Olost
    Jordi Compte i Marta Homs

Les antigues escoles de Santa Creu de Jutglar es troben situades al nucli urbà de Santa Creu, a uns 60 metres al nord-est de l'església parroquial. Es tracta d'un edifici de planta rectangular amb diverses estructures modernes adossades. Està format per planta baixa i un pis, amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals i construït amb murs de maçoneria de pedra irregular, i cantonades diferenciades i emmarcaments de les obertures amb maó.
    La façana principal, orientada al sud-oest, presenta una disposició regular amb tres obertures per planta. A la planta baixa hi ha un portal d'accés central i dues finestres flanquejant-lo. Al primer pis s'hi obre una finestra balconera i dues finestres, una a cada costat. Al damunt de la finestra balconera hi ha un òcul també emmarcat amb maó.
    La façana nord-oest presenta un cos modern adossat a nivell de planta baixa. Al primer pis s'hi obren dues finestres emmarcades amb maó.
    La façana nord-est queda tapada amb estructures modernes adossades.
    A la façana sud-est hi ha tres finestres a nivell de planta baixa. La finestra central havia estat un portal que permetia l'accés al pis de la mestra, situat al primer pis de l'edifici. A nivell de primer pis s'obre una finestra balconera emmarcada amb brancals i coronament de maó.

Actualment és la seu del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès.