Escola Castell d'Òdena
Òdena

  Anoia
  Verdaguer, s/n
  Emplaçament
  Al nucli antic d'Òdena

  Coordenades:

  41.60734
  1.64156
  386807
  4607072
  Número de fitxa
  08143 - 585
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1985
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament d'Òdena. Plaça Major, 2
  Autoria de la fitxa
  Josep-Vicenç Mestre i Casanova

  És un edifici innovador en aquest tipus de construccions educatives, de planta rectangular, de dos pisos amb una coberta plana, sense teulada. A la planta baixa es situen les aules dels ordinadors, l'administració, el gimnàs i algunes aules. Al segon pis hi ha el gruix de les instal·lacions docents, amb les aules articulades seguint un passadís distribuïdor.
  L'ampliació s'identifica gràcies a la utilització del sistema constructiu Teccon. És un edifici de planta baix ai única on s'emplacen les aules de P3, P4 i P5; també disposa d'un pati tancat perquè aquests cursos juguin en un espai separat de la resta d'alumnes.

  L'Escola s'inaugura el 27-4- 1985 a càrrec del M.H. Sr. Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya.
  L'ampliació amb noves aules, cuina i menjador s'inaugura el 2009 a càrrec de H.Sr. Ernest Maragall, conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
  El projecte d'ampliació fou redactat per l'equip d'arquitectura Pich-Aguilera. Fou una promoció pública del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. GISA. Direcció de l'obra: Planning, gestió d'obres (Josep Mª Escobedo Farré i Josep Montoliu Larrull, arquitectes tècnics).