Ermita de Sant Sebastià
Cabrera de Mar

XVI
    Restaurada l'any 2001
    Arxiprestat de Barcelona
    Marc Guàrdia i Llorens

Capella de reduïdes dimensions, amb una planta rectangular. La teulada és a dos vessants, amb el carener perpendicular a la façana principal. Aquesta façana està marcada per la completa simetria dels seus elements. La porta és d'arc de mig punt, dovellada. A cada cantó s'hi presenten petites finestres horitzontals emmarcades per blocs de pedra, d'aparença molt similar al temple de Santa Elene d'Agell. En el frontó trobem una finestra neogòtica a manera de rosassa. El campanar és del tipus d'espadanya, ubicat sobre l'accés al temple. La volta de la capella és de canó rebaixat. Destaquen les finestres d'estil barroc rematades amb una creu dels murs laterals i del posterior.
    El valor pasisatgístic de l'indret es veu reforçat per la presència d'un exemplar de pi pinyoner, a la placeta al costat de l'ermita.

La capella fou construïda l'any 1507, en motiu de l'acció de gràcies després d'un episodi d'epidèmies de la pesta. Fou cremada durant la Guerra Civil. Restaurada l'any 2001.

ESCURA I DALMAU, X. (2007): Cabrera de Mar. Imatge i Memòria. Ajuntament de Cabrera de Mar, pàgs. 135.
    MODOLELL, J.M. (1993): Cabrera de Mar. Castell de Sant Vicenç o de Burriac. Síntesi històrica. Edicions l'Aixernador, Argentona.
    ROVIRA, J.M. i VINYALS, J. (2005): Catàleg dels elements botànics d'Interès Local de Cabrera de Mar.