Ermita de Cal Guix
Arenys de Munt

Emplaçament
    Ctra. d'Arenys de Munt a St. Vicenç de Montalt (BV-5031), urb. Tres Turons, a l'esquerra.

Número inventari Generalitat i altres inventaris
    Si: IPA núm. 8271
    Jordi Montlló Bolart

Ermita dedicada a la Mare de Déu del Roser; d'una sola nau amb la coberta de teules àrabs a dues vessants i el carener perpendicular a la façana principal. A la capçalera hi ha un absis frontal i un de lateral, a l'esquerra. Campanar d'espadanya o de paret amb coberta de teules a dues vessants.
    Porta d'entrada amb l'arc de mig punt amb els muntants i les dovelles de pedra granítica treballada i ben escairada. Al damunt una obertura en forma d'ull de bou i al costat una petita finestra quadrada amb una reixa de forja. Escaires de la façana amb pedra granítica ben treballada. Tota emblanquinada.

Construcció moderna, de la segona meitat segle XX, imitant les ermites romàniques. Feta construir per la família Guix.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.47.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Capella del Roser (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.