Era del Pau
Pujalt

Clot d'Ívols
    Pel camí de Pujalt a Gàver

Han perdut la coberta.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

L'era del Pau està formada per una pallissa, un cobert i una cisterna, disposats entorn d'una era. La pallissa és de planta rectangular i està construïda aprofitant el desnivell del terreny. Té la coberta a un vessant que fa el desaiguat a la part posterior. Davant de l'era té dues obertures amb llinda de fusta per on s'abocava la càrrega. En cadascuna de les façanes laterals hi ha un portal d'arc escarser ceràmic, un d'ells de majors dimensions. A l'interior hi ha un pilar de pedra que sostenia la coberta, avui desapareguda. El parament dels murs és de pedra, que es troben parcialment revestits amb argamassa. A l'altre costat de l'era hi ha un cobert rectangular fet de pedra, amb la coberta a un vessant. També hi ha una cisterna quadrangular coberta amb lloses.