Era del Figueres
Pujalt

A l'est del nucli de Pujalt
    Al costat de la ctra. De Pujalt a l'Astor, just abans d'arribar al nucli de Pujalt

Es troben deteriorats per trobar-se sense ús i estan coberts de vegetació.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

L'Era del Figueres està formada per un cobert, una pallissa i un femer. El primer és de planta rectangular i té la coberta d'uralita a un sol vessant que fa el desaiguat a la part posterior. La part frontal s'obre amb un gran portal, la part superior del qual s'ha refet amb maó. El parament dels murs és de pedra. Aquest cos s'obre a una era, on també hi ha la pallissa. És de planta rectangular i està construïda aprofitant el desnivell del terreny, de manera que l'era està anivellada amb la part superior. Hi ha dues portes amb llinda de fusta davant de l'era, des d'on s'abocava la càrrega a l'interior. La porta principal es situa en un costat i és de grans dimensions. A l'interior hi ha tres pilars que sostenen la coberta. Al costat d'aquest cos, construït sota l'era, hi ha el femer. Està cobert amb volta de canó de pedra i presenta un gran arc de mig punt de pedra disposada a sardinell, obert en un mur de pedra que ressegueix el marge i configura l'era superior.