Era de batre de Ca l'Andreu
Veciana

Ca l' Andreu

Jordi Montlló Bolart

Era de batre que correspon a la masia de Ca l' Andreu, però situada uns 175 metres al sud-est, al costat d'un camí. És de planta circular, d'uns 20 metres de diàmetre i està feta de terra batuda. Als voltants s'hi poden veure diversos corrons de pedra, ja que encara s'utilitza en alguna ocasió tal i com ens va informar en Josep Puig, el propietari, sobretot per batre cigrons o civada.

L'era, un dels elements més importants de tota masia, és cada cop un element més rar. Moltes s'han perdut per donar pas a noves construccions, tot i haver-se conservat la masia. Però es tracta d'un element fonamental per entendre el funcionament d'un mas, dedicat al conreu. La imatge de l'era acostuma a anar acompanyada dels pallers.