Entre Can Lledó i Can Maspons
Bigues i Riells del Fai

Prehistòric
    Neolític
    Segurament destruït
    Jordi Montlló Bolart / Josep Cruells Castellet

Troballa efectuada a un metre de profunditat. Es va destapar una llosa d'un metres de diàmetre i uns 30 cm de gruix. En aixecar-se es va veure una fossa excavada en el terreny, era una tomba d'un esquelet jove, molt fet malbé orientat de cara a l'oest. Els materials són a la col·lecció del Sr. Maspons i Anglasell i entre ells hi ha una destral d'obsidiana, una olla de quatre nanses tubulars, nombroses denes de collaret i un braçalet.

La troballa s'efectuà prop de la Masia de Can Lledó, però dins les propietats de Can Maspons.

Trobat per un llaurador.

ALMAGRO, M; SERRA RÀFOLS, J i COLOMINAS,J. (1945). "Carta Arqueológica de España, II, Barcelona". Madrid.
    GILI, S.; TENAS, M. i VILA, L. (1992). Carta Arqueològica Bigues i Riells. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inèdit.
    DD.AA (1982). "L'arqueologia a Catalunya avui". Catàleg de l'exposició. Barcelona.
    ESTRADA, José i VILLARONGA, Leandro (1967). "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)". I.P.A. Monografías XXVIII, Barcelona.
    MASPONS i ANGLASELL, F (1904) "Las joyas paleolíticas de Bigues". Revista de la Asociación Artístico-Arqueológica Barcelonesa, vol. IV, 1903-1904, pp. 190-192.
    MUÑOZ, Ana M. (1965). La cultura neolítica catalana de los sepulcro de fosa. I.A.P, Barcelona.
    RIPOLL PERELLÓ, Eduard i LLONGUERAS CAMPANÀ, M. (1963). "La cultura neolítica de los sepulcros de fosa en Cataluña"; dins Ampurias XXV. Barcelona.