Can Mainou
Bigues i Riells del Fai

Urbanització Els Manantials. Carrer Travessera de Dalt
    Al capdamunt del carrer Travessera de Dalt

Totalment destruït.
    Jordi Montlló Bolart / Josep Cruells Castellet

Aquesta masia quedà abandonada i patí un procés ràpid d'enrunament. Durant la dècada dels anys seixanta els terrenys propers a la masia es començaren a urbanitzar, amb la conseqüent arrasament de la mateixa. Alhora, J. Estrada afirma que pels voltants de l'antiga casa de Can Mainou podria haver-hi algun tipus d'assentament romà en base a la troballa superficial de dolium. No s'ha localitzat cap estructura. La zona està molt construïda i poca cosa en deu quedar.

A la CC.AA es classifica com a jaciment desconegut. Actualment no es constaten restes ceràmiques en superfície.
    Segons els afeccionats del Museu de Sant Feliu de Codines, es recuperà una copa de fusta medieval.

Documentat per J. Estrada i Garriga el 9 d'abril de l'any 1964.

GILI, S.; TENAS, M. i VILA, L. (1992). Carta Arqueològica Bigues i Riells. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inèdit.
    GARRIGA, Martín (nn.cc) "Notas arqueológicas inéditas de Sant Feliu de Codines".
    ESTRADA, José i VILLARONGA, Leandro (1967). "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)". IPA. Monografías XXVIII, Barcelona.
    ESTRADA GARRIGA, José (1969). "Vias y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona". Comisión de Urbanismo, 65. Barcelona. CASANOVAS, A; GARRIGA, M (1993). Una copa de fusta procedent de Can Mainou (Bigues, Vallès Oriental). Gala, 2, 1993, pàgs. 277-279.