Entorn Natural del Toll
Moià

A l'est de la vila. Km 32 de la N-141-c, direcció de les Coves del Toll
    Al voltant de les coves del Toll

Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Les coves del Toll estan situades en les terrasses fluvials excavades pel torrent Mal, en la roca calcària de la zona, formant un conjunt natural integrat per quatre cavernes i un avenc. També es pot observar el recorregut del Torrent Mal, els meandres, un gorg.
    Tot l'entorn del Parc Prehistòric té una extensió de 48.674, m2, entre els que s'inclou també la zona d'aparcament.
    Quant a la vegetació que hi ha a l'entorn, correspon a la característica de la zona mediterrània, predominant el roure martinenc en zones més humides i a les més seques l'alzina. Altres arbres que es troben en aquest indret són el pi roig, el ginebre, el garric, l'avellaner, el pollancre...d'arbustos hi ha presència d'esbarzers, el boix, i argelagues, auró negre, galzeran, garric, carrasca, l'heura, el sanguinyol.. i plantes com l'espígol, la farigola, el romaní...
    Quant a la fauna es coneix que hi viu el conill, el porc senglar, la guineu, els esquirols, les mosteles vora el riu, la perdiu, l'àliga, rèptils com els escurçons, la serp verda, els gripaus, les salamandres, una fase larval d'una eruga molt característica de l'indret...
    Dintre de les coves es pot observar, depenent de l'estació, algun grup de rat-penats negres, mosquits de potes llargues i llimacs. D'aquesta riquesa natural es pot gaudir passejant pels itineraris que hi ha complementats amb petits panells explicatius integrats a la natura.

Les UTM estan presses des d' un punt cèntric del Parc Prehistòric.

Ajuntament de Moià. Departament d'Urbanisme.