Entorn del carrer Padró
Sant Feliu de Codines

Carrer Padró

XVII-XX
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Conjunt urbà format per cases que generen un petit nucli antic situat en pendent, entorn als carrers Padró, Gallifa, Pica d’Estats i Sant Sadurní. El conjunt el formen cases entre mitgeres, de planta baixa, i una o dues plantes. La majoria són cases amb origen als segles XVII o XVIII, tot i que el seu entorn ha estat molt modificat amb posterioritat.

Tot i que mostren una tipologia tradicional i conserven elements en façana com portals o finestres de pedra, algunes cases mostren ampliacions amb noves plantes.

Al carrer Pica d’Estats hi donen façana tres cases, té escales a la banda de les cases i rampa a la resta. La casa número 2 està molt reformada i conserva un portal de mig punt adovellat de pedra. A la casa número 4 hi destaca la llinda de la finestra sobre el portal, que és de pedra amb llinda amb la inscripció “16 ....?”.

El carrer Gallifa és en pendent. A la zona més planera hi ha la casa que fa cantonada amb número 46 del carrer Padró. La façana al carrer Padró té planta baixa i pis i conserva una finestra de pedra al pis; la façana al carrer Gallifa està ampliada amb un segon pis i conserva dues finestres de pedra a la façana inicial. La casa amb número 10 del carrer està situada en un replà, des del qual s’hi accedeix, té de planta baixa i pis i conserva dues finestres de pedra a la planta superior, una d’elles amb la inscripció “1762”.

El carrer Padró és més planer que la resta. La número 38 és de planta baixa i un pis, amb un balcó corregut a la primera planta on hi ha una finestra de pedra motllurada transformada en balconera que conserva la llinda amb la inscripció "1676". Les cases 32, 34 i 36 són de planta baixa i dos pisos: la número 32 té major amplada i absorbeix el canvi d’alineació del carrer, té un portal d’arc de mig punt amb totxo a sardinell i conserva una finestra de pedra transformada en balconera al primer pis; i les cases 34 i 36 conserven els portals de pedra amb arc rebaixat.

El carrer Sant Sadurní ascendeix des del carrer Padró. En general no hi donen façanes principals, només en una plataforma hi ha l’accés a les cases número 2 i 4. De la casa número 4 amb planata baixa i pis, destaca l'ampla façana i dues finestres de pedra a la planta pis. Al mateix carrer hi donen les façanes posteriors del carrer Pica d’Estats.