Embassament de les Illes
Montseny

  Vallès Oriental
  La Tordera
  Emplaçament
  Al sud oest de les Illes

  Coordenades:

  41.78639
  2.40968
  450948
  4626228
  Número de fitxa
  08137 - 133
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Pública
  Agència Catalana de l'Aigua. Generalitat de Catalunya, Pça. Sant Jaume 08002 Barcelona
  Autor de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

  Embassament artificial d'aigua situat a la confluència de les diverses rieres i torrents que formen el riu Tordera. A l'extrem té una resclosa i un canal que des d'aquí condueixen l'aigua fins a la central hidroelèctrica de Can Riera Moliner.

  La Central Hidroelèctrica es va començar a construir a mitjans del segle XX  a la finca de Can Riera Moliner. Es tractava de la primera iniciativa per portar subministrament elèctric al poble de Montseny i per això va ser visitat pel governador civil de la província. Per fer front a les despeses de la construcció, es va crear una Associació de contribuents, a qui l'Ajuntament va fer una bestreta perquè poguessin tornar per quotes la despesa. El 31 de juliol de 1951 l'Ajuntament va fer la concessió del subministrament elèctric a l'empresa Energia Elèctrica de Catalunya, qui hi va instal·lar inicialment 5 bombetes de 40 wats. El mateix any, l'empresa Trinxet va començar a construir la instal·lació, que va ser inaugurada solemnement durant la festa major del mateix any, el 26 d'agost, pel governador civil i el president de la Diputació.

  Inventari del Patrimoni Construït del Parc del Montseny. Pla Especial del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona i Diputació de Girona. Any 2008.