Els Pastorets de la Palma
La Palma de Cervelló

  Baix Llobregat
  c. Sant Josep s/n
  100

  Coordenades:

  41.41342
  1.96557
  413548
  4585169
  Número de fitxa
  08905 - 63
  Patrimoni immaterial
  Tipologia
  Manifestació festiva
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1952
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Autoria de la fitxa
  Xavier Esteve Gràcia

  Entremès o drama popular en què es representa l'adoració de Jesús pels pastors. A la Palma de Cervelló són representats any rere any, durant les festes nadalenques, a l'Aliança Palmarenca pel Grup de Teatre amateur de la Palma de Cervelló. l'obra està basada en l'Estel de Natzaret, de Ramon Pàmies.
  Es tracta d'un treball acurat, amb escenografia i vestuari propis, i cants en directe. La producció està marcada per la participació dels veïns del poble.

  La representació nadalenca dels Pastorets és, més que una obra teatral, una veritable tradició. La seva història comença l'any 1952, amb la posada en escena de La Venjança de Jesús, i es formalitzà l'any 1963, amb la primera representació de l'Estel de Natzaret. d'aleshores ençà, cada Nadal, el poble de la Palma es compromet fidelment a posar en escena la seva pròpia representació dels Pastorets.
  Els Pastorets de la Palma és un espectacle complert, d'una gran vivacitat i coherència. Es tracta d'un treball acurat, d'una tasca permanent que es perllonga durant tot l'any i que està marcada per la il·lusió i l'entusiasme de tot el poble.
  l'afició pel teatre ha anat creixent i els actors es van renovant amb la incorporació de jovent a l'equip.
  s'ha aconseguit una gran participació del habitants del poble, tant activa com econòmica, i moltes millores tècniques, d'antre les quals es poden destacar: vestuari propi; gravació digital completa de la música de l'obra; noves coreografies; setanta punts de llum, ciclorama, reguladors electrònics de vuitanta canals; cants en directe; i escenografia pròpia.
  El 26 de novembre de 2006 va tenir lloc al teatre de l'Aliança Palmarenca la constitució de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya de la que és soci fundador el grup de teatre local.

  http://www.pastoretsdecatalunya.cat/Entitats/LaPalmaDeCervello.aspx [consulta: 10 de gener de 2012]
  http://www.lapalma.diba.es/teatre.htm [consulta: 10 de gener de 2012]
  http://www.enciclopedia.cat/ [consulta: 10 de gener de 2012]