Els gresos de Puig-reig
Puig-reig

Carretera de Casserres
    BV-4131 punt quilomètric 14,30 en direcció a Casserres

Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

El gres o pedra sorrenca és una roca sedimentària detrítica de color variable, que conté clasts de la mida de la sorra, amb grans majoritàriament de quars, units per un ciment de natura variable que en condiciona la porositat, la duresa, la densitat i la resistència a l'erosió. En el municipi de Puig-reig en general i a la zona més propera al riu Llobregat en particular es pot veure com domina aquets material, juntament amb conglomerats i lutites, les quals van disminuint de gra de nord a sud, forman plataformes poc deformades, baixes i suaus retallades per la xarxa hidrogràfica.

Xavier Carreras (1999), Erol, El ciment: d'un passat industrial gloriòs a la fabricació del ciment natural, a L'EROL Núm.: 62