Els Esgavellats
Vilanova del Camí

Serra de Collbàs
    A la Serra de Collbàs, relativament aprop de Can Bernades

Miquel Gea Bullich

Amb el nom de "Els Esgavellats" es coneix una àrea de la serra de Collbàs on el paisatge es caracteritza per la presència de grans escletxes al sól rocós i per grans blocs de pedra caiguts que han provocat formes estranyes, petites coves i passos estrets.
    És una zona de gran bellesa que val la pena visitar. L'indret exacte que s'indica en aquesta fitxa es correspon amb l'inici (anant de baixada) d'un dels trams que, segons el nostre parer, és més espectacular. Si el comenceu aquí passareu entre dues parets de pedra que us deixaran en alguns punts poc més de 50 cm d'amplada per seguir entre roques durant uns quants metres. En un parell de punts una mica més complicats comptareu amb l'ajuda d'unes bones escales de fusta col·locades a fi efecte de facilitar el trànsit per aquest recorregut.