Elements arquitectònics
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Carrer de les escoles, 15. Nucli urbà.
  449

  Coordenades:

  41.56093
  1.52327
  376862
  4602082
  Número de fitxa
  08226 - 111
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Col·lecció
  Medieval
  Segle
  XI-XV
  Estat de conservació
  Regular
  Una de les decoracions del capitell està molt desgastada.
  Protecció
  Física
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Accés públic. Prop. Privada. Els Amics de Tous
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  A la sala d'exposició permanent Camil Riba s'hi exposen tres elements arquitectònics de pedra amb decoració. Dos d'ells presenten el mateix tipus de decoració, una sanefa formada per tres cordons, i podrien formar part de la mateixa cornisa. El tercer element correspon a una ménsula de pedra de forma rectangular. La part inferior no presenta cap tipus de decoració i la part superior n'hi ha en tres de les cares. En una s'hi representa una cara humana, en una altra cara un flor de vuit pètals i en la tercera cara s'hi representa un animal fantàstic, possiblement un drac,tot i està molt desgastada. Aquests elements provenen de Santa Maria de la Roqueta.

  Aquest objecte es troba ubicat en un edifici municipal cedit per l'Ajuntament de Sant Martí de Tous a l'Associació Amics de Tous, els quals gestionen la Sala Camil Riba, a la planta baixa, i el segon pis.

  L'Associació Amics de Tous fou creada l'any 1983 i durant els últims anys s'ha dedicat a recollir, recuperar i emmagatzemar elements dels patrimoni local que els veïns han donat a l'entitat.

  Menéndez, F. Xavier. (2015): Informe sobre la col·lecció local de Sant Martí de Tous. Requeriments per la creació d'un equipament museístic. Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona.