Elaboració pròpia d'embotits de cal Riera
Castellbell i el Vilar

  Bages
  C. de Joaquim Borràs, 45-47
  155

  Coordenades:

  41.62906
  1.8606
  405091
  4609219
  Número de fitxa
  08053 - 618
  Patrimoni immaterial
  Tipologia
  Tècnica artesanal
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Any
  1910
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Cal Riera
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  En Gabriel i la Pilar continuen la tradició més que centenària de la seva família de xarcuteria i cansalederia mitjançant l'elaboració pròpia dels productes del porc. Mantenen les receptes i la tradició del saber fer adaptades a les exigències sanitàries actuals. Però la manera de fer és la mateixa, no ha sofert canvis i la principal característica és la qualitat de les matèries primeres.
  En el seu obrador, amb maquinària moderna es continuen fent les mateixes botifarres blanques i negres que feien els avis, el bull, el bisbe, els fuets, xoriç i llonganisses. Tot productes naturals fets al moment, segons la demanda.

  Els pares del Gabriel van continuar el negoci que funcionava des de 1910 aproximadament, on ja hi havia una botiga en aquest mateix indret. Prenen el relleu d'un dels germans de Ramon Riera, pare d'en Gabriel. El Ramon treballava a la fàbrica fins que aquesta va tancar. El lloc és conegut amb el sobrenom de "La Fonda", quan els avantpassats del Gabriel regentaven una fonda on oferien dinar i allotjament als treballadors de la fàbrica i alhora tenien una botiga.

  LLUCH, Sònia (2011). Delicatessens made in Castellbell: un recorregut pel poble a la recerca dels millors aliments de fabricació pròpia i artesanal; dins El Brogit. Periòdic informatiu de Castellbell i El Vilar, 361, novembre de 2011, pp. 13-17.